Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A zsűri válaszol - Csontos Zoltán

A blogger kérdez, és a verseny zsűrijének egyik tagja, Csontos Zoltán (Netpincér.hu ügyvezető igazgató) válaszol:

Melyik a kedvenc magyar és melyik a kedvenc külföldi weboldalad?

Ha kérdés KKV-k weboldalaira vonatkozik, akkor miniCRM.hu és revelsystems.com. Mindkettő átgondolt, informatív és felhasználóbarát. 

Ha úgy válaszolnék, hogy melyek azok a weboldalak amelyeket nap mint nap használok, akkor természetesen a NetPincer.hu, a külföldi oldalak közül pedig a Facebook.com.

Hogyan találod meg a neked tetsző weboldalakat?

A Google-t használom, de sokat adok a barátok, ismerősők ajánlásaira is.

Van olyan eleme egy weblapnak, amit azonnal megnézzel?

A legnagyobb kép, legnagyobb felirat ami megfog. Úgy általában azt mondhatom: a weblap tetejét veszem elsőnek szemügyre.

Mikor hiszed el egy weboldalról, hogy az tényleg igazat ír?

Ahogy a tiszta udvar rendes házat feltételez, vagy ahogy a jól öltözött ember is bizalmat kelt, ugyanúgy az igényesség is hitelesítheti a weboldalt. Ez azonban úgy gondolom nagyon szubjektív dolog: a tartalom az ami engem elsősorban meggyőz.

Mitől válik sikeressé szerinted egy weboldal?

A sikeres weboldal segít a felhasználónak valamilyen problémát megoldani! A sikerhez jol hangzó internetcím, jól megtervezett struktúra, rendszeresen frissített tartalom, és megfelelő helyen és módon reklámozott oldal kell.

Mit üzendsz a versenyben résztvevőknek?

A látvány másodlagos, a termék/szolgáltatás és tartalom az elsődleges!

0 Tovább

Naprakész weboldalaké a jelen!

A jó weboldal olyan, mint egy pékség: mindig a friss árura kíváncsiak a vevők. A jó weboldalon az információk frissek és aktuálisak. Ha nincs semmi újdonság, amit megjelentessünk, akkor is oda kell arra figyelnünk, hogy a már fent lévő információk aktuálisak legyenek, és jelezzük is ezt a látogatók felé.

Ha például három éve ugyanazt az árlistát használjuk, így a weboldalon az látható, hogy érvényes 2009. január 1-től, akkor ebből a látogatónak nem az jut az eszébe, hogy jé, milyen rendesek vagyunk, nem nyúltunk az árakhoz, hanem az, biztosan évek óta rá se néztek erre a weblapra. Nincs tehát más dolgunk, csak írjuk át a dátumot: érvényes 2012-ben is!

A weboldal frissessége és aktualitása kulcsfontosságú: ez adja meg azt a hitelességet cégünk felé, ami az interneten elengedhetetlen, ha megrendeléseket akarunk kapni. Nézzük hát át hétről-hétre akár az oldalunk, ne maradjon fent semmi fölösleges lejárt akció vagy már nem kapható termék, nem elérhető szolgáltatás.

A te weblapod mindezt tudja? Sőt, ennél többet is? Akkor jelentkezz pályázatunkra!

0 Tovább

A zsűri válaszol - Koleszár Péter

A blogger kérdez, és a verseny zsűrijének egyik tagja, Koleszár Péter (Honlap.hu vezető tanácsadó) válaszol:

Melyik a kedvenc magyar és melyik a kedvenc külföldi weboldalad?

Privatbankar.hu, és a web.archive.org. Előbbi hitelessége, utóbbi - amely egy honlap archívum -használhatósága miatt.

Hogyan találod meg a neked tetsző weboldalakat?

Google-lel, 3-4 szavas keresésekkel.

Van olyan eleme egy weblapnak, amit azonnal megnézel?

Nem megnézem, hanem észreveszem: ezek az oda nem illő hirdetések. Tulajdonosok gyakran hirdetik másik cégüket a honlapjukon. Igy kerül a pályázatíró cég honlapjára a menyasszonyi ruha kölcsönző reklámja vagy az autószervíz oldalára a kölcsönözhető állványzat hirdetése...

Mikor hiszed el egy weboldalról, hogy az tényleg igazat ír?

Nagyon sokat elárulnak a képek és az infografikák egy honlap hitelességéről. Ha nem százszor lerágott csontként ismert stock fotókat használ a weboldal, hanem saját képeket, infografikákat alkalmaznak, akkor az jelzi számomra, hogy hiteles...

Mitől válik sikeressé szerinted egy weboldal?

Egy weboldal akkor lesz sikeres, ha a gazdája előre tudja, hogy mi a célja vele. Például terméket szeretne értékesíteni vagy csak információt szolgáltatni. Ha a funkciók és a megjelenés kialakításánál a célközönség igényeit, internet használati ismereteinek szintjét tartják szem előtt, az fontos lépés az eredményesség irányába. Tehát a kulcs az előre gondolkodás. Ismerni kell a céljainkat: kinek és miért készül a honlap.

Mit üzensz a versenyben résztvevőknek?

A bloggerek nekik és helyettük dolgoznak. Kövessék azokat a blogokat, amelyek az ő témáikban kikutatják és összegzik a trendeket.

0 Tovább

A weboldalak éjszaka készülnek?

Észrevetted már, hogy a programozók nagy része mindent éjszaka csinál meg? Sőt, sokszor a grafikák is éjszaka készülnek! Így aztán nem is szeretik a délelőtti meetingeket...

Dolgozunk!

Van olyan ismerősöm, aki olyan 4 órával elcsúsztatott életet él: dél körül kel, délutánra felébred, és éjszaka már tudunk is dolgozni. Igaz, ezt menedzselni sokszor nem túl jó, főleg, ha amúgy nekem korán kell kelni (például az iskolás korú gyerekek nehezítik a sokáig alvást, ugye). Ez az éjszakázás persze nem megy (nem mehet!) a minőség rovására, egész egyszerűen ez valami megszokás, állapot sokakban: ilyenkor nincs telefonhívás, nem zavar a környezet, nyugalom van és béke.

Neked is éjszaka készült a weboldalad? Ha volt ezzel kapcsolatban furcsa, vicces vagy éppen kellemetlen élményed, írd meg nekünk kommentben!

2 Tovább

Milyen a sikeres honlap?

Könnyű dolgunk lesz a pályázatunk lezárásakor a címben feltett kérdésre válaszolni, hiszen a zsűri és a közönség által kiválasztott weboldalakra kell csak rámutatnunk: ilyen. Ilyen a sikeres honlap!

De mégis, mi a legfontosabb? Miből tudhatjuk azt, hogy a mi honlapunk már sikeres?

A kérdésre azt hiszem egyébként is elég egyszerű válaszolni, hiszen versenyünkben cégek vesznek részt. A jó honlap ugyanis üzletileg sikeres.

Tehát, milyen akkor a sikeres honlap? Segít megvalósítani az üzleti célt! Az üzleti célunk pedig lehet a forgalmunk növelése, vagyis minél többet szeretnénk a weben értékesíteni, de lehet az ismertségünk növlése, vagyis minél többen látogasság a honlapunkat, és persze még sok más is, attól függően, mit is illesztettünk a marketing tervünkbe.

A sikeresség ismérve az üzleti siker. És ez igaz az interneten is.

0 Tovább

sikereshonlap

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

2012.11.09.
2012.11.08.

Utolsó kommentek