Virtuálisan élünk egyre többen. Az interneten nézünk filmet, az interneten hallgatunk zenét, az interneten veszünk könyvet, az interneten rendelünk szállást, az interneten foglalunk mozijegyet, az interneten keresünk információkat. Ami az interneten van, az létezik, ami az interneten nincs, az már annyira nem is érdekes.

Virtuálisan élünk, és ez nagyban befolyásolja a cégekről, termékekről alkotott véleményünket is. Közösségi oldalakat használunk, a Facebookon beszélgetünk a nekünk tetsző és nem tetsző cégekről, márkákról – és persze politikusokról, színészekről, sporotlókról, celebekről. A tévéműsorokat is itt, a virtuális térben kommenteljük.

Fiatalok vagyunk, van némi pénzünk, dolgozunk vagy vállalkozásunk van, és fogyasztunk. Néha többet, néha kevesebbet, néha a cégünknek, néha magunknak szerzünk be ezt-azt. És a vásárlási döntéseinkhez nem használunk mást, csak az internetet.

Elindulunk a keresőből, és onnan az első utunk a nekünk kellő cégek oldala lesz. Olyan oldalak, amelyekre azért megyünk, hogy információt szerezzünk. És nagyon nem mindegy, milyen oldalt találunk!

Forrás: www.freedigitalphotos.net

Türelmetlenek vagyunk, nem bírjuk kivárni, ha valami sokáig töltődik. Nem fogunk percekig keresgélni információkat. Ha azt nem lehet könnyen megtalálni, ami kell, máris lépünk vissza a keresőbe. Ha az oldal kusza, eltévedünk rajta és elmenekülünk, a bezárás gomb ott van néhány centire. Ha azt látjuk, régiek az információk, fel sem hívjuk a céget: ha neki nem fontos, hogy pontos információt adjon, nekünk sem fontos náluk vásárolni.

Az interneten élünk, weboldalakon keresztül informálódunk. Neked milyen a weboldalad? Össze mered mérni másokéval? Hidd el, érdemes! Most nincs más dolgod, mint jelentkezni a versenyünkre. Adunk díjakat is, de a dícsőség talán még fontosabb: kapj arról visszajelzést, hogy érdemes volt. Érdemes volt veszekedni a programozóval, érdemes volt pixeleket tologatni a grafikussal, érdemes volt belefektetni a pénzt, az időt, az energiát.

Hidd el, jó a weblapod! Nincs is más dolgod, mint megmutatni nekünk. Légy bátor, nevezz be!